Betty Blocks en JNet samen in overheidsdigitalisering

Dit artikel delen:
Digitale overheid

No-code-applicatie-ontwikkelingsplatform Betty Blocks sluit de handen ineen met integratieleverancier Jnet. Dit samenwerkingsverband is ontstaan uit een plan om de dienstverlening aan de overheid te optimaliseren. Waar Betty Blocks Nederlandse overheidsorganisaties het platform biedt om te innoveren, biedt JNet integratie- en data-oplossingen.

De samenwerking tussen Betty Blocks en JNet begon tijdens een project voor de gemeente Zaanstad. De gemeente was op zoek naar een oplossing om samen met veertien andere gemeenten de jeugdzorg beter te ondersteunen. Ze bouwden de applicatie met de ontwikkelaars van partner en ict-dienstverlener QNH op het Betty Blocks-platform en JNet implementeerde vervolgens de data- en integratieservices in hun eigen cloudinfrastructuur.

JNet gaat binnen het partnerschap de Betty Blocks in- en output vertalen naar de behoeften van de gemeenten en biedt de benodigde logistieke onderlaag. Beide partijen verwachten de diensten in de toekomst ook aan te kunnen bieden buiten de overheidssector.

JNet en Betty Blocks

JNet levert integratie- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf integreert applicaties met hun servicebus Opentunnel. De onderneming claimt meer dan 130 gemeenten als klant te hebben en is gevestigd in Delft en Minsk.

Betty Blocks is opgericht in 2012 en biedt een applicatie-ontwikkelplatform vanuit de cloud. Gebruikers kunnen hiermee onder meer web-, mobiele en zakelijke toepassingen ontwikkelen. Naast het hoofdkantoor in Alkmaar beschikt de onderneming over kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten en Duitsland. Het bedrijf heeft zo'n 45 medewerkers in dienst. Vorig jaar investeerde ING zo’n drie miljoen euro in Betty Blocks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T13:43:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.