Subsidie van EU voor gemeentelijke wifi-hotspots

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

Gemeenten kunnen een voucher van vijftienduizend euro aanvragen bij de Europese Unie voor het installeren van wifi-hotspots. Per land worden er om te beginnen minimaal vijftien vouchers toebedeeld, waarvan maximaal een per gemeente. Hier geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De eerste vouchers worden 15 mei uitgedeeld.

Een vereiste is dat gemeenten die de subsidie ontvangen binnen anderhalf jaar de wifi-hotspots operationeel hebben. De Europese Unie heeft 120 miljoen euro beschikbaar gesteld met als doel alle Europese gemeenten uiterlijk 2020 te voorzien van gratis wifi in openbare ruimtes, zoals bibliotheken, overheidsgebouwen, pleinen en parken.

Om gebruik te maken van de subsidie dienen gemeenten zich vooraf te registeren op de Wifi4EU-portal. Het aanleveren van een voorlopige kostenraming van een dienstverlener of projectinformatie over het op te zetten netwerk, behoeft niet te worden verstrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En over een paar jaar als bekend wordt dat criminelen toch wel heel erg veel misbruik hiervan maken gaan ze het 'bewaken' door al het netwerk verkeer te 'analyseren'.

Oftewel nooit of te nimmer 'gratis' wifi gebruiken voor privacy gevoelige zaken of belangrijke zakelijke gegevens die geheim moeten blijven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-14T11:59:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.