Managed hosting door True

Europese miljarden voor digitale infrastructuur

 

Europa

De Europese Commissie stelt voor om 42,3 miljard euro toe te wijzen aan de Connecting Europe Facility (CEF) in de lange termijn-begroting van de EU voor de periode 2021-2027. Met dat geld worden investeringen gesteund in de Europese netwerken voor vervoer (30,6 miljard euro), energie (8,7 miljard euro) en digitale infrastructuur (drie miljard euro).

Het budget zou een stijging betekenen van 47 procent ten opzichte van de periode 2014-2020. Met dit voorstel wil de Commissie vervoer, energie en de digitale sector beter integreren, zodat de decarbonisering en de digitalisering van de EU-economie worden versneld. Schone, elektrische mobiliteit, bijvoorbeeld, vergt een nauwe integratie van vervoer en energie. Andere voorbeelden zijn autonome mobiliteit, energieopslag en slimme netten.

Specifiek voor het digitale luik zal CEF steun verlenen voor ultramoderne digitale infrastructuur als basis voor een goed functionerende digitale eengemaakte markt. ‘De digitalisering van het Europese bedrijfsleven en de modernisering van onder meer vervoer, energie, gezondheidszorg en overheidsdiensten zijn afhankelijk van de universele toegang tot betrouwbare, betaalbare en kwaliteitsvolle netwerken met hoge en zeer hoge capaciteit’, zo stelt de Commissie in een persbericht. ‘De vraag naar netwerken en infrastructuur met hoge capaciteit voor elektronische communicatie blijft stijgen en daarom gaat in de nieuwe CEF meer aandacht naar infrastructuur voor digitale connectiviteit.’

In vervoer en energie ligt de klemtoon op koolstofarme vervoersmiddelen en schone, hernieuwbare energie, zodat de doelstellingen van het klimaatakkoord in Parijs gehaald kunnen worden en Europa het voortouw neemt in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De Commissie hoopt tot een snel akkoord te komen, zodat grote infrastructuurwerken geen vertraging oplopen, stelt ze nog.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6374209). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.