BIT krijgt nieuwe plek om relatie leidinggevenden

Dit artikel delen:

Het Bureau ICT Toetsing (BIT) krijgt een nieuwe plek binnen de organisatie van de rijksoverheid. Nadat Hans Wanders, cio Rijk, en Cokky Hilhorst, bureaumanager BIT, hebben gemeld dat ze een relatie hebben, heeft staatssecretaris Knops van BZK het bureau weggehaald bij het managementteam van de Directie CIO Rijk. Het BIT valt nu tijdelijk onder het Directoraat-generaal Overheidsorganisatie van BZK, directie Inkoop-, Facilitair en Huisvestingsbeleid.

Op 14 juni 2018 meldden chief information officer (cio) Rijk Hans Wanders en bureaumanager BIT Cokky Hilhorst bij hun ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) dat zij een relatie hebben.

Als gevolg hiervan heeft staatssecretaris Raymond Knops besloten het BIT weg te halen bij de Directie CIO Rijk, omdat hij deze relatie tussen een leidinggevende (cio Rijk) en ondergeschikte (bureaumanager BIT) conform de geldende gedragscode onwenselijk vindt.

Het BIT is nu tijdelijk ondergebracht bij het Directoraat-generaal Overheidsorganisatie van BZK, directie Inkoop-, Facilitair en Huisvestingsbeleid Rijk. Daardoor staat de cio Rijk niet meer aan het hoofd van het BIT en stelt deze cio de adviezen van het BIT ook niet meer vast. Knops heeft voor deze tijdelijke situatie de bureaumanager BIT aan het hoofd gezet van het BIT; Hilhorst gaat dan ook de adviezen van het BIT vaststellen. De Toezichtsraad van het BIT zal gedurende deze periode extra toezicht houden op de uit te brengen adviezen.

Via deze constructie vindt de staatssecretaris dat hij de continuïteit van het BIT heeft gewaarborgd. Verder gaat Knops nadenken over een permanente oplossing voor de periode na 1 januari 2019, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een van de twee dan maar een mooie alternatieve job aanbieden...?

Het overheidssprookjesboek met Hans en zijn Grietje.
over Directoraat-generaal Overheidsorganisatie. directie Inkoop-, Facilitair en Huisvestingsbeleid Rijk. Toezichtsraad van het BIT.
Het zal wel.

Resultaat blijft hetzelfde : Temptation island ICT met Continuous Inteelt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-02T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.