Managed hosting door True

Belgische regering koopt 85.000 pc’s

 

Atomium België Brussel

Minister van Defensie en Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) mag voor een periode van ruim vier jaar meer dan 85.000 pc’s leasen en aankopen. Dat meldt Belga. Hij heeft daarvoor vrijdag toestemming gekregen van de ministerraad.

Het gaat volgens de minister om de grootste overheidsopdracht ooit van de federale regering binnen deze categorie. De machines zijn bestemd voor het ministerie van Defensie, alle federale overheidsdiensten, acht instellingen van openbaar nut, zeven openbare instellingen van de sociale zekerheid, negen wetenschappelijke instellingen en vijftien andere federale instellingen. Om kleinere bedrijven of kmo’s aan de markt te kunnen laten deelnemen, wordt de opdracht verdeeld in loten.

Het is Defensie dat voor de andere deelnemende overheidsinstellingen het gemeenschappelijk aankoopcontract in de markt plaatst. Volgens minister Vandeput heeft Defensie al een lange ervaring met meerjarenplanning van de behoeften en geeft het er opleiding over aan andere federale overheidsinstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6402336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Welk OS komt er op te staan?

Wanneer ze slim zijn, dan komt er een Europees OS op te staan.
Maar mijn vrees is, dat het (weer) het bekende systeem uit de US of A wordt.............

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.