Volpi Capital stapt in bij Cyclomedia Technology

Dit artikel delen:
fintech

Cyclomedia Technology, leverancier van digitale (straat)panoramafoto's en speciale mapping-software uit Zaltbommel, is overgenomen door Volpi Capital voor een onbekend bedrag. Deze Britse investeerder neemt de aandelen over van een andere investeerder: Avedon Capital Partners. Met de intrede van de nieuwe eigenaar komt er extra kapitaal vrij om de verdere buitenlandse groeiplannen te financieren en het technologieplatform uit te breiden.

Cyclomedia werd in 1980 opgericht en is gevestigd in Zaltbommel. Het bedrijf biedt een geodata- en softwareplatform in de cloud en is actief op de Nederlandse, Duitse, Scandinavische en Amerikaanse markt. Met de software kunnen organisaties hun fysieke infrastructuur, zoals gebouwen, wegen en andere assets, beoordelen en meten, op afstand en op elk apparaat.

Cyclomedia zegt in de afgelopen vier jaar zijn omzet te hebben verdubbeld, nadat investeerder Avedon Capital Partners instapte. Het bedrijf wist onder meer te groeien in de Verenigde Staten en in Duitsland, waar lokale vestigingen zijn geopend. Daarnaast kon Cyclomedia  met hulp van Avedon zijn portfolio uitbreiden met een beeld- en databank, die gebruik maakt van objectherkenning en analyse aan de hand van kunstmatige intelligentie, en een nieuw opnamesysteem.

Het klantenbestand van Cyclomedia omvat publieke organisaties, zoals gemeenten, waterschappen en netbeheerders, maar ook een groeiend aantal bedrijven binnen de bouw en infrastructuur, de financiële dienstverlening en vastgoedsector.

Met de komst van Volpi Capital als nieuwe investeerder wil Cyclomedia uitbreiden in het buitenland én zijn portfolio vernieuwen, onder meer met een nieuw opname- en sensorsysteem en data-analysesoftware. Nieuwe producten worden in huis ontwikkeld of aangeschaft via partners of overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T10:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.