Belastingdienst jaagt op nieuwe medewerkers

Dit artikel delen:

In de hoop nieuwe medewerkers aan te trekken opent de Belastingdienst van dinsdag 4 september tot en met vrijdag 7 september zijn deuren in Utrecht. Iedereen met interesse op het gebied van accountancy, fiscaliteit, ict en data science is welkom.

De organisatie heeft de aankomende jaren duizenden nieuwe medewerkers nodig en wil onder meer door interactieve workshops, interviews en break-out sessies laten zien wat werken bij de fiscus nu eigenlijk precies inhoudt.

In januari 2016 startte de Belastingdienst nog een vrijwillige vertrekregeling om mobiliteit binnen de dienst te bevorderen. Toenmalige medewerkers maakten daar massaal gebruik van, wat resulteerde in het vertrek van meer dan het gehoopte aantal van vijfduizend, overtollige fulltime krachten. De regeling werd om die reden in juni van datzelfde jaar aangepast en drie maanden later zelfs stopgezet. De uiteindelijke meerjarige uitstroom bedraagt volgens de dienst nu tussen de 5200 en 5800 medewerkers op afdelingen waar veranderingen en vernieuwingen gaan plaatsvinden. De werving nu heeft te maken met de vernieuwingsslag, waar de dienst juist op zoek is naar gespecialiseerde kennis en kunde.

De gratis Belastingdienst WerkWeek is voor iedereen, ongeacht opleiding, werkervaring en al dan niet de behoefte werken en leren te combineren. De vakgebieden accountancy, fiscaliteit, ict en data science worden ieder apart op een eigen avond behandeld in de vorm van workshops over onder meer belastingontwijking, informatiebeveiliging, opsporingsmethoden en beheersbaarheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oftewel iedereen die vroeger wist hoe het werkte is vertrokken en nu mogen degenen die overgebleven zijn en de nieuwe lichting de boel min of weer het wiel opnieuw uitvinden terwijl de politiek ervoor zorgt dat de eisen elke maand weer veranderen. Ideaal klusjes voor de masochisten onder ons dus. Zet hem op!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-23T11:58:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.