Inschrijving Waterinnovatieprijs wordt week verlengd

Dit artikel delen:

NWB Bank, mede-organisator van de Waterinnovateprijs.

Deelnemers aan de Waterinnovatieprijs 2018, een competitie waarin bedrijven, overheden en particulieren kunnen helpen om het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper te maken, krijgen een week langer de tijd om ideeën voor te dragen. De organisatie, die in handen is van De Unie van Waterschappen en NWB Bank, hebben de uiterste datum om innovaties in te zenden verplaatst van 28 augustus naar 4 september 2018. De reden voor het uitstel is niet bekend.

De organisatie meldt in een persbericht dat de prijs voor de zevende keer wordt uitgereikt. Het gaat in totaal om vier categorieën. Dat zijn: waterveiligheid, schoon water en voldoende water. De organisatie: ‘Daar wordt altijd een extra categorie aan toegevoegd die inspeelt op de actuele opgave van de waterschappen. Dit jaar is dat de circulaire economie. Hoe stappen we af van onze grote afvalstromen en sluiten we de kringloop?’

Deelname is mogelijk voor zowel overheidsinstanties, bedrijven als particulieren. Er kunnen één of meerdere projecten worden ingeschreven in één van de vier categorieën. De organisatie: 'Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet de inzending uitblinken in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Het project mag al zijn uitgevoerd, maar ook projecten die nog in de planfase zitten zijn van harte welkom.’ Ook projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is.

De genomineerden worden dit jaar op de Innovation Expo op 4 oktober bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De prijzen worden uitgereikt op 29 november 2018 tijdens de Waterinnovatiedag 2018 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Winnaars 2017

Op de website van de Waterinnovatieprijs staat het volgende overzicht van de winnaars van 2017.

Categorie Waterveiligheid: Innovatieve doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen
Categorie Schoon water: GE(O)ZOND Water, een innovatieve zuiveringstrein
Categorie Voldoende water: Multiflexmeter, een modulaire sensor
Categorie Energie en waterschappen: EQA-Box Plug & Play, een waterkrachtinstallatie die binnen een dag is te plaatsen
Publieksprijs: Verbetering IJsseldijk Gouda

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-27T10:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.