Overheid komt met mobiele berichtenbox

Dit artikel delen:

De overheid maakt zijn online berichtenbox toegankelijk voor mobiele apparaten. Daarvoor introduceert het de zogeheten Berichtenbox-app. Deze app moet het digitaal ontvangen van post vereenvoudigen.

Het openen van de app gaat met een pincode. In de app kunnen gebruikers de post van de overheid lezen en doorsturen naar een e-mailadres. Daarnaast zegt de overheid aan meer functionaliteiten te werken. Het spreekt over het verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen versturen. Deze functies worden naar eigen zeggen in de komende tijd toegevoegd aan het product.

Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, vertelt dat de app een belangrijke stap is in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger. ‘Het lezen van berichten van de overheid wordt makkelijker en mensen worden sneller geattendeerd op nieuwe post door een melding op hun telefoon. We verwachten dat het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen.’

De mobiele app maakt inloggen op MijnOverheid overbodig. Deze online Berichtenbox heeft momenteel ruim 7,5 miljoen gebruikers, meent de overheid. Daarnaast zijn 292 organisaties aangesloten op deze Berichtenbox.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-10T09:36:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.