Bedrijf krijgt parkeerkorting in ruil voor data

Primeur in gemeente Eindhoven

Dit artikel delen:
Elektrische auto

Gemeente Eindhoven wil Amber Mobility, een platform voor elektrische deelauto's, een gereduceerd parkeertarief geven. De tegenprestatie is dat het bedrijf zijn data over het gebruik van de auto’s met de gemeente deelt. Dat meldt Binnenlands Bestuur, een uitgave voor overheden.

De bedoeling is dat Amber voor zijn honderd deelauto’s een speciale vergunning krijgt waarmee ze hun wagenpark in een groot gedeelte van het betaald-parkeergebied kunnen parkeren voor 7,50 euro per maand. De data die het bedrijf als tegenprestatie aan de gemeente overhandigt, geeft inzage over het gebruik van de auto’s en is volgens de berichtgeving niet naar personen te herleiden. De intentieverklaring voor de samenwerking is in de maak, zo schrijft Binnenlands Bestuur, dat zich weer op bronnen bij het Eindhovens Dagblad baseert.

De gemeente wil in kaart brengen op welke plekken de parkeerdruk hoog is en waar veel rijbewegingen zijn. Dit inzicht helpt de gemeente om bepaalde plaatsen slimmer in te richten.  Eindhoven is de eerste van de grote steden die zo’n stap zet. Ook Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam zijn geïnteresseerd in een samenwerking met een deelautobedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gemeente Eindhoven

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T14:08:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.