Den Haag schakelt ethische hackers in

Dit artikel delen:

Het atrium van het Stadhuis in Den Haag wordt vandaag gevuld door 45 ethische hackers. Zij proberen binnen vijf uur kwetsbaarheden in de digitale omgeving van de gemeente en drie van hun leveranciers op te sporen. De prijzenpot bestaat uit vijfduizend euro, verspreid over drie winnaars in drie categorieën. Dit gebeurt in het kader van de zogeheten ‘Hâck Den Haag’-hackwedstrijd. Deze wordt mede georganiseerd door het Haagse securitybedrijf Cybersprint.

Tijdens deze tweede editie van de hackwedstrijd worden 45 gekwalificeerde ethische hackers uitgedaagd om de echte online omgeving van Den Haag te testen op kwetsbaarheden. Deelnemers zijn wel verplicht om de aangetroffen kwetsbaarheden aan de gemeente te melden en om deze niet verder te delen. Den Haag zegt dat zijn ict-specialisten paraat staan om gevonden kwetsbaarheden ‘direct te verhelpen’.

De winnaars worden aan het eind van de dag bekendgemaakt door wethouder Rachid Guernaoui, die de gemeentelijke organisatie en ict in zijn portefeuille heeft. Een geldbedrag van vijfduizend euro wordt verspreid over drie winnaars in drie categorieën, te weten: the most sophisticated hack (creativiteit), the most surprising hack (originaliteit) en the most impactful hack (impact).

‘De digitale systemen van de gemeente Den Haag worden 24 uur per dag actief gemonitord op kwetsbaarheden; er is dan ook geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van de gemeentelijke ict-systemen. Toch is het goed om de proef op de som te nemen en te onderzoeken of er kwetsbaarheden zijn te vinden die nog onbekend zijn’, vertelt Rachid Guernaoui.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T07:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.