RCN krijgt 2,1 miljoen voor vervanging oude hardware

Dit artikel delen:

Voordat de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) zijn lekkende informatiebeveiliging kan aanpakken, moet er eerst oude hardware worden vervangen. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) trekt daarvoor 2,1 miljoen euro uit.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de informatiebeveiliging van de RCN al sinds 2014 niet op orde is en dat die situatie een gevaar vormt voor de rijksoverheid als geheel. Inmiddels is er een plan van aanpak opgesteld.

Bij de uitvoering daarvan is echter gebleken dat er nog oude hardware vervangen moet worden. Die vormt nu een bottleneck voordat andere activiteiten plaats kunnen vinden. Voor de vervanging ervan is dit jaar nog 2,064 miljoen euro nodig. Het bedrag wordt uitgekeerd aan de Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO CN). Dit blijkt uit de toelichting van minister Ollongren op de begroting Koninkrijksrelaties, behorend bij de Najaarsnota van BZK.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-13T10:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.