It-baas Den Bosch stapt over naar VNG Realisatie

Dit artikel delen:

Raymond Alexander

Raymond Alexander treedt per 1 maart 2019 in dienst van VNG-Realisatie als lid van het managementteam. Hij zal zich hier richten op de doorontwikkeling van het programma Common Ground, de digitale identiteit en uniformering van basisprocessen. Alexander is momenteel hoofd ICT en plaatsvervangend cio van de gemeente 's Hertogenbosch. Tevens is hij voorzitter van de Informatie Management Groep 100.000+ gemeenten (IMG100.000+).

Raymond Alexander is een van de drijvende krachten achter het overheidsinitiatief Common Ground dat bouwt aan een moderne ict-omgeving waar data makkelijker en beter zijn te ontsluiten. Bij VNG Realisatie, de it-denktank en -uitvoeringsorganisatie van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), krijgt hij onder meer de taak om de doorontwikkeling in goede banen te leiden.

Eenmalig vastleggen

Doel van Common Ground is om de bestaande gemeentelijke informatievoorziening geleidelijk om te bouwen naar een nieuwe, moderne omgeving waar data makkelijker en beter kunnen worden ontsloten. Er komt een ‘service-oriented architectuur’ waarbij de data losgemaakt worden uit de applicaties en benaderbaar zijn via services. Eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik geldt daarbij als devies.

Bio

Raymond Alexander studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij begon zijn loopbaan in de ict begin jaren '90 bij de Rabobank. Alexander volgde daar ook een 'in huis' informatica-opleiding, gegeven door Ises. Hij studeerde af op DSDM: een voorloper van de agile/scrum-werkwijze. Een aantal jaren later stapte Alexander over naar adviesbureau Ernst & Young, waar hij zich onder meer bezighield met it-vraagstukken bij het bedrijfsleven en de overheid. In 1999 ging hij bij de gemeente 's Hertogenbosch aan de slag; de laatste jaren in de rol als chief information officer (cio).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-09T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.