Conflict kost Split-Vision 30.000 euro per maand

Rechtszaak tegen gemeente Leeuwarden dient pas later dit jaar

Dit artikel delen:
Rechtspraak

Ict-dienstverlener Split-Vision loopt maandelijks dertigduizend euro mis bij de uitvoering van een inmiddels verbroken contract met gemeente Leeuwarden. Het Eindhovense bedrijf kan er niets aan doen zolang de rechtszaak niet dient, meldt de Leeuwarder Courant.

Split-Vision won in 2015 bij de Friese gemeente een aanbesteding gericht op digitaal werken, maar vermoedde al snel dat de huidige hardware en netwerkinfrastructuur te oud waren voor goede performance. Volgens de gemeente is de slechte performance echter te wijten aan het systeem dat het it-bedrijf leverde.

Het meningsverschil leidde ertoe dat de gemeente haar betalingen aan Split-Vision eind 2016 stopzette, hoewel de ambtenaren het systeem volgens het it-bedrijf nog altijd gebruiken. Dit was voor de dienstverlener afgelopen mei aanleiding om naar de rechter te stappen. Toen stond ruim zeshonderdduizend euro open, iets wat volgens 's lands oudste krant inmiddels is opgelopen tot 974.611 euro.

Lokaal

Het systeem dat Split-Vision bij de gemeente heeft geïmplementeerd, draait lokaal. Daardoor zou de dienstverlener geen mogelijkheid hebben om af te dwingen dat de ambtenaren het niet meer gebruiken.

De advocaat van het it-bedrijf verwacht dat de rechtszaak ergens tussen mei en september 2019 wordt behandeld. De gemeente wil geen reactie geven aan de Leeuwarder Courant, ‘zolang het onder de rechter is’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-18T12:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.