Nieuwe site helpt bedrijven bij aanbesteding

Dit artikel delen:

Marcel Hazeleger (links) en Rodger van Veen

Een nieuwe website voor aanbestedingen moet inschrijvende bedrijven veel frustratie besparen. Ervaringsdeskundigen Marcel Hazeleger en Rodger van Veen vinden dat de huidige aanbestedingsplatformen te veel zijn ontwikkeld vanuit de aanbesteder en te weinig vanuit de inschrijver. Dat leidt tot frustratie bij ondernemers. En dus ontwikkelden ze de site TenderApp.

Het tweetal runt sinds 2009 het adviesbureau Q Core, dat ondernemers helpt bij het signaleren van en inschrijven op overheidsaanbestedingen. Dat doen ze met advies maar ook met softwaretools en kennisblogs. Sinds 2015 is het duo bezig met de uitwerking van het plan dat leidde tot TenderApp.

Gebouwd voor inschrijvers

‘Alle bestaande platformen zijn gebouwd om het proces voor de inkoper soepel te laten verlopen’, meldt directeur Hazeleger. ‘TenderApp is anders. Het is gebouwd voor de inschrijvers.’ Volgens hem wordt elke aanbesteding handmatig verrijkt, waardoor een database ontstaat die bruikbaar is.

De Nederlandse overheid publiceert jaarlijks ruim tienduizend aanbestedingen via platformen als Tenderned, Aanbestedingkalender en Negometrix. Ondernemers vinden het lastig om de juiste aanbestedingen te kiezen en alle informatie daarvan te achterhalen. Hazeleger: ‘Er is veel data beschikbaar, maar ondernemers kunnen hier vrijwel niets mee.’

In een eerdere versie van dit artikel stond dat TenderApp een app betreft. Het is echter een website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T11:47:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.