Op Orde helpt gemeenten van gedumpte rommel af

Dit artikel delen:
Afval

De gemeentes Ouder-Amstel en Uithoorn zetten administratiesoftware van het bedrijf Op Orde in om meldingen in de buitenruimte te verwerken. Doel is om gedumpt huisvuil en verkeerd geparkeerde voertuigen sneller te verwijderen.

Door een koppeling met de bevolkingsadministratie, de database van de RDW en bestaande systemen is het nieuwe systeem in staat ontbrekende gegevens automatisch aan te vullen. De medewerkers op locatie hebben genoeg aan adresgegevens of voertuiggegevens om met hun smartphone of tablet direct een boete aan de overtreder te versturen, inclusief bijgevoegde foto’s als bewijsmateriaal.

Volgens Op Orde zijn medewerkers van de gemeente zo minder tijd kwijt aan de administratie van hun activiteiten. Ook kan de gemeente eenvoudiger en sneller optreden om de leefomgeving van haar burgers te verbeteren.

Verhalen

De software van het bedrijf uit Capelle aan den IJssel is cloudgebaseerd en draait op smartphones, tablets of andere mobiele apparaten. Met behulp van webservices en api's wordt er samengewerkt met andere programma’s die de gemeente al in gebruik heeft.

Wanneer medewerkers van de gemeente huisvuil naast de container of hinderlijk geparkeerde voertuigen aantreffen, vraagt het administratiesysteem aan de hand van adresgegevens of voertuiggegevens de benodigde informatie op uit de verschillende databases. Vervolgens lossen de medewerkers de problemen op en kan de gemeente de kosten op de overtreder verhalen.

Verantwoording afleggen

De software ontlast ook de medewerkers op kantoor, beweert Op Orde. Waar de buitendienst profiteert van ondersteuning bij het insturen van gegevens, krijgt de binnendienst gebruiksklare dossiers aangeleverd. Het administratiesysteem logt bovendien alle werkzaamheden, wat bijdraagt aan de verantwoording van de tijdsbesteding.

'Tegenwoordig moeten publieke organisaties nauwgezet verantwoording afleggen over de besteding van hun middelen en dus over de werkzaamheden van de medewerkers', legt oprichter Jeroen Lugte uit. 'Onze software maakt daarom de ondernomen stappen bij de afhandeling van meldingen in de buitenruimte inzichtelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-06T09:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.