Visma laat oog nu vallen op Roxit Groep

Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS, Cebes en Brein in Noorse handen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma heeft opnieuw toegeslagen op de Nederlandse ict-markt: het neemt de Roxit Groep over. Dit is een groep softwarebedrijven die actief zijn voor met name de lokale overheid met onderdelen als Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS, Cebes en Brein. Het is voor Visma de zevende acquisitie op de Nederlandse ict-markt in korte tijd.

Met steun van investeerder Main Capital bouwt Roxit - ooit begonnen als leverancier van vergunningensoftware - sinds juni 2015 gestaag aan zijn softwareportfolio voor overheden. Het kocht contentmanagementsoftware-leverancier Green Valley, geo-softwarebedrijf Crotec en PSMS, een leverancier van software om overheden en bedrijven te ondersteunen bij hun werkzaamheden in het domein van infrastructuur en openbare ruimte.

Ook Cebes, leverancier van programmatuur voor de brandweersector, werd ingelijfd. Dat bedrijf is in de Roxit-organisatie opgenomen. De laatste overname was eind 2017 en betrof Brein, leverancier van front- en midoffice-oplossingen

Overheden

Het Noorse concern Visma heeft nu met Main Capital overeenstemming bereikt over de overname van Roxit Groep. Daarmee versterkt Visma zich op de Nederlandse lokale overheidsmarkt. Roxit richt zich met zijn ict-portfolio vooral op gemeentelijke- en provinciale overheden, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, waterschappen en adviesorganisaties. Er werken bijna 250 man bij de softwaregroep; het aantal klanten ligt op ruim vijfhonderd.

Visma wil in de Benelux meer voet aan de grond krijgen en krijgt daarbij hulp van investeerder/eigenaar Hg Capital. In 2018 nam Visma al de Nederlandse bedrijven Raet, Proactive, Idella, Pinkweb en EBPI over. Begin 2017 werd bovendien Davilex Software overgenomen. Inmiddels heeft Visma in de Benelux een omzet van een slordige 285 miljoen euro en werken er tweeduizend medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-11T14:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.