Ook Nederlands Northwave tekent oproep Macron

Dit artikel delen:

Beveiligingsspecialist Northwave uit Nieuwegein heeft de ‘Paris Call for Trust and Security in Cyberspace’ getekend, een initiatief van Macron. De Franse president roept hiermee bedrijven en instanties op een positieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in cyberspace.

Op 12 november vorig jaar lanceerde president Emmanuel Macron op het UNESCO Internet Governance Forum (IGF) de ‘Paris Call for Trust and Security in Cyberspace’. Deze verklaring over de ontwikkeling van gemeenschappelijke beginselen voor het beveiligen van cyberspace heeft onmiddellijk van veel naties steun gekregen, maar ook van particuliere bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Zowat 547 handtekeningen werden al verzameld, van 65 landen, 138 burgerlijke organisaties en 344 private bedrijven. Daaronder Microsoft, Facebook, Google, IBM en HP. De VS hebben het document niet getekend, Rusland, China, Iran en Israël evenmin. België en Nederland dan weer wel.

Ook het Nieuwegeinse Northwave tekende de overeenkomst. ‘Northwave onderschrijft deze oproep van harte en niet alleen met mijn handtekening’, zegt topman Steven Dondorp. ‘Het is de dagelijkse missie van alle medewerkers van Northwave om hun uiterste best te doen en de veiligheid te borgen van de digitale reis die onze opdrachtgevers en hun klanten maken. We vinden het daarom belangrijk om onze missie ook in te zetten voor dergelijke high-level-initiatieven.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Diezelfde Macron die het leger inzet om het verzet van de 'gilets jaunes' de kop in te drukken?
Allez vous monsieur Macron!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-26T10:22:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.