OR stemt alsnog in met reorganisatie UWV

Na afspraken over een praktijkjaar gaat de ondernemingsraad akkoord

Dit artikel delen:

De reorganisatie van de ict-activiteiten bij UWV kan doorgaan. De ondernemingsraad (or), die tot nu toe dwars lag, stemt alsnog in met het omstreden plan. Dat meldt de uitkeringsinstantie op haar site.

Bij de reorganisatie krijgen de diverse bedrijfsonderdelen van UWV meer verantwoordelijkheid voor hun deel van de it. Ze krijgen elk een eigen ict-afdeling en een ict-directeur die rapporteert aan de directeur van het bedrijfsonderdeel en aan de centrale cio.

De ondernemingsraad was tot dusver tegen het plan. De werknemers vreesden voor toenemende bureaucratie, te weinig inhoudelijke sturing en onduidelijkheid over informatieoverdracht. Doordat het bestuur hieraan volgens de or te weinig tegemoetkwam, stapte de raad eind februari 2019 naar de rechter.

Praktijkjaar

Dat de or nu alsnog instemt met het plan heeft onder meer te maken met het instellen van een praktijkjaar. Daarin wordt 'proefondervindelijk verder invulling' gegeven aan de reorganisatie, schrijft UWV. Intern heet de reorganisatie IV-professionalisering, waarbij IV staat voor informatievoorziening.

Het praktijkjaar 'wordt een jaar van leren en verbeteren, waarin de ervaringen van de werkvloer worden meegenomen in de uitrol van de IV-professionalisering. Daarbij is de inbreng van medewerkers en samenwerking met de Ondernemingsraad dus cruciaal.' UWV stelt bovendien een klankbordgroep van medewerkers en een meldpunt voor medewerkers in.

Nu de or met het plan instemt, trekt de raad haar verzoekschrift bij de Ondernemingskamer in. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-19T15:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.