Aanleg ftth-netwerk in Den Haag in juni van start

Door consortium VolkerWessels Telecom, T-Mobile en Primevest Capital Partners

Dit artikel delen:

VolkerWessels Telecom heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Den Haag voor de uitrol van fiber to the home (ftth)-netwerken in de Hofstad. In dat kader heeft het bedrijf een consortium met T-Mobile en Primevest Capital Partners gevormd om een open access ftth-netwerk in stedelijke gebieden uit te rollen.

Het consortium start in juni met de uitrol van 33.000 woon- en zakelijke adressen in de Haagse wijk Segbroek. Het ftth-netwerk is ook geschikt voor de inzet van 5G en smart city-toepassingen. Het ‘open access’-model zorgt ervoor dat het beschikbaar is voor toepassingen van derden.

Volgens Søren Abildgaard, topman van T-Mobile Nederland, is de uitrol mede een gevolg van de fusie tussen T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland begin dit jaar. 'Een van onze beloften toen was het gaan uitrollen van glasvezelnetwerken. Daarmee beginnen we in Den Haag, waar ons hoofdkantoor is gevestigd. De samenwerking met Primevest en VolkerWessels Telecom maakt het voor consumenten mogelijk te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-07T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.