Gemeente Den Haag en T-Mobile openen 5G-lab

Dit artikel delen:
5G

Scholen en bedrijven in Den Haag kunnen vanaf deze week in het 5G Field Lab op het T-Mobile-hoofdkantoor in Den Haag experimenteren met op 5G-gebaseerde toepassingen. Het lab werd gisteren officieel geopend door wethouder Bruines van de gemeente Den Haag en ceo van T-Mobile Søren Abildgaard.

Eerder dit jaar kondigden T-Mobile en de gemeente Den Haag gezamenlijk proefprojecten met 5G-technologie aan. Het Field Lab is het eerste van drie 5G-onderzoekslocaties in de stad. Binnenkort volgen het Living Lab Scheveningen en een onderzoekslocatie bij The Hague Tech.

De studieplaatsen zijn een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen T-Mobile en de gemeente Den Haag om de hofstad in 2020 als eerste stad van Nederland te voorzien van een volledig dekkend 5G-netwerk.

5G-partners

Verschillende T-Mobile-partners gaven de wethouder tijdens de opening een voorproefje van wat er mogelijk is met 5G. Zo biedt Veiligebuurt een community-app die alle met 5G verbonden brandmelders toont. De app is al getest in Dordrecht.

Crossyn heeft als doel de zeven miljoen auto’s die er nu al zijn in Nederland slimmer maken op basis van connectie. Met een 5G-connectie meten ze wegkwaliteit, verkeersveiligheid, auto-data en geven ze tips om zuiniger te rijden.

Wethouder Saskia Bruines van Den Haag: ‘Het aankomende 5G-netwerk biedt Den Haag maatschappelijke en economische kansen. In het Field Lab bij T-Mobile kunnen innovatieve ideeën met 5G in een vroeg stadium worden uitgetest. Hierbij hebben we nadrukkelijk oog voor maatschappelijke zaken zoals privacy en gezondheid.’

Congres Overheid 360⁰

Meer weten over informatiemanagement voor de overheid? Het jaarlijkse congres over informatiemanagement voor de overheid is terug op 9 oktober as. Dan vindt Overheid 360° plaats in Jaarbeurs, Utrecht. Deelname is gratis voor medewerkers van gemeenten, provincies en rijksoverheid. Computable is hoofdmediapartner en organiseert twee sessies over opensource-initiatieven (met Delta10) en over ketenautomatisering en basisadministraties (met René Veldwijk). Meer informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-19T10:32:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.