Overheid eind 2021 bereikbaar via IPv6

Dit artikel delen:
IPv6

De overheid start een initiatief om de implementatie van IPv6 te versnellen. Alle overheidsorganisaties moeten eind 2021 via IPv6 bereikbaar zijn. Hierbij ligt de focus op de externe bereikbaarheid, zoals websites en e-mail. Hiervoor hebben enkele leveranciers, serviceproviders en overheidsorganisaties een intentieverklaring ondertekend.

Om voor alle inwoners en ondernemingen (digitaal) bereikbaar te blijven, moeten ook de websites en mailservers via IPv6 bereikbaar zijn. De overheid zegt dat groot aantal overheidsorganisaties dit in de afgelopen jaren al hebben gedaan.

De overheid wil deze IPv6-implementaie nu graag versnellen. Om dit te realiseren, is een intentieverklaring opgesteld. Ondertekenaars gaan ‘alles doen wat in hun vermogen ligt om IPv6 te ondersteunen’, zodat overheidsorganisaties uiterlijk per 31 december 2021 extern volledig bereikbaar zijn via IPv6.

De ondertekenaars roepen daarnaast het Forum Standaardisatie op om een overheidsbrede implementatieafspraak voor IPv6 te maken (net als eerder voor de internetbeveiligingsstandaarden is gedaan), en ook periodiek te meten en te rapporteren over de implementatievoortgang.

Logius, Forum Standaardisatie en VNG Realisatie tekenden de intentieverklaring vorige week vrijdag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-07T10:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.