Jaar celstraf voor hoofd ict Europese politie

Dit artikel delen:

De 45-jarige Fransman N.P die bij het overkoepelende Europese politieorgaan Europol aan het hoofd stond van de ict-afdeling is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Daarvan is vier maanden voorwaardelijk. Dit meldt het ANP.

Daarnaast moet de voormalige ict-manager vier ton schadevergoeding betalen. De Fransman is veroordeeld voor fraude. Hij richtte een detacheringsbureau op om in 1999 ict-personeel aan Europol te verhuren, die moeite had met het vinden van gespecialiseerde mankracht. Twee jaar lang leverde hij ict-specialisten aan het politieorgaan, waarmee hij zich volgens het gerechtshof in Den Haag schuldig maakte aan belangenverstrengeling. Daarnaast voorzag hij een aantal facturen van een valse naam.

De veroordeelde beging ook in de Verenigde Staten een overtreding, aldus het ANP-bericht. Hij richtte daar een bedrijf op en bestelde daarlangs namens Europol voor ongeveer zeven ton aan hard- en software, die wel betaald, maar nooit geleverd werd. Volgens het gerechtshof zou Europol zelf te verwijten zijn dat het een slordige administratie voerde met weinig tot geen controles.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-23T16:23:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.