GlobalData bekijkt 'internet of military things'

Dit artikel delen:
Soldaten

Marktonderzoeksbureau GlobalData heeft zijn licht laten schijnen op 'internet of military things', een onderdeel van de iot-markt die zich specifiek op militaire taken richt. Volgens GlobalData zijn Northrop Grumman, Boeing, Lockheed Martin, Thales, BAE Systems, L3 Harris Technologies, Leonardo DRS en Airbus de bedrijven die het voortouw nemen.

Internet of military things (iomt) is een nog prille markt en omvat technologieën voor het beheren en commanderen van militaire toestellen, spionage, surveillance en communicatie.  Enkele trends die GlobalData ziet, zijn de opkomst van ai, sensoren en systemen om de gezondheid van apparaten te meten. 

Ai wordt ingezet om bijvoorbeeld onderhoud van machines te voorspellen of voorspellingen te doen over de manier waarop een slagveld zich zal ontwikkelen. Ook logistiek en ondersteuning kunnen er van profiteren. GlobalData denkt dat mensen voorlopig nog de eindbeslissing houden, ook al zullen er in de toekomst onbemande gevechtssystemen opduiken die, dankzij ai, zelf beslissingen zullen nemen. 

Met sensoren (bijvoorbeeld optische sensoren of infrarood) als radar, sonar en bewegings- en geluidsdetectoren zijn data over het land, de zee en de lucht te verzamelen. Die sensoren zullen nog veel kleiner en accurater worden en in veel meer machines ingebouwd worden, aldus het marktonderzoeksbureau. 

Ook voor het meten van de accuraatheid en werkzaamheid van apparatuur zal meer en meer beroep op sensoren worden gedaan. Lang voordat er een fout gebeurt, zal hiervoor gewaarschuwd worden via predictive analytics. 

In dit verhaal is uiteraard ook de opslag van data en de beveiliging ervan cruciaal. Private bedrijven zoals Amazon bieden al dataopslag aan aan bijvoorbeeld het Amerikaanse ministerie van Defensie. Data voor gevechtsoperaties zullen waarschijnlijk wel gescheiden blijven van deze commerciële aanbieders. Wat veiligheid betreft zijn de betrouwbaarheid van netwerken en ‘device authentication’ kopzorgen waard, zegt GlobalData.

Het volledige rapport is hier te downloaden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T10:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.