Gemeenten krijgen hulp bij informatiebeveiliging

Dit artikel delen:

Het Rijk schiet gemeenten te hulp bij hun informatiebeveiliging. Het aanbod is onderdeel van een proefproject waarbij de beveiliging van gemeenten op allerlei punten onder de loep wordt genomen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het gaat in eerste instantie om een pilot in elf gemeenten. Onder de ‘integrale beveiligingsplannen’ die in de proefperiode worden verbeterd, vallen naast informatiebeveiliging ook de weerbaarheid van de organisatie en de veiligheid van gebouwen.

‘De veiligheid van objecten en personen, ambtenaren, bestuurders en bezoekers van het gemeentehuis, veilig en integer werken en de continuïteit van bedrijfsvoering worden doorgelicht’, licht Binnenlandse Zaken toe.

De lessen uit de pilot worden vastgelegd in een modelaanpak die andere gemeenten kunnen gebruiken als blauwdruk. Aan de hand van een nulmeting moeten de lokale overheden inzicht krijgen in de sterke en zwakke punten van hun beveiligingsbeleid. Er is voor een brede aanpak gekozen om niet alleen het bestuur, maar ook de organisatie als geheel weerbaar te maken, meldt het ministerie.

Van Saba tot Almelo

De deelnemers aan de pilot zijn de gemeenten: Almelo, Berkelland, Breda, Dalfsen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Tiel, Tilburg en Venlo. Ook Saba, bestuurlijk gezien een bijzondere gemeente in het Caribisch gebied, doet mee. 

Er worden experts op het gebied van integrale beveiliging ingezet. Namen van betrokken organisaties en de kosten van het project zijn niet gecommuniceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-16T12:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.