Centric herziet herziening jaarcijfers 2018

Dit artikel delen:

Het ziet ernaar uit dat Centric de jaarrekening over 2018 toch niet wil herzien. Een herzieningsbericht hiervan werd afgelopen woensdag verwijderd van de site. Huisaccountant EY was not amused toen Centric-topman Gerard Sanderink kortgeleden de goedgekeurde cijfers in twijfel trok.

Op 5 februari meldde Sanderink in een rechtszaak dat de gerapporteerde 18 miljoen euro winst over 2018 eigenlijk een verlies van 11 miljoen moest zijn. Volgens hem was het bedrijfsresultaat te rooskleurig geschetst door toenmalig commercieel directeur Hans Schrijver, met wie hij inmiddels gebrouilleerd was. Sanderink nam het accountant Ernst & Young (EY) kwalijk dat deze de cijfers had goedgekeurd en gedeponeerd.

Correctie

Een week later kwam het bericht dat Centric over 2018 wel degelijk winst had gedraaid, maar vier miljoen minder dan in de boeken stond. De winst zou uitkomen op 14 miljoen euro doordat ‘bepaalde noodzakelijke investeringen niet in de jaarrekening van 2018 zijn opgenomen’. Voor deze correctie zou overleg zijn geweest met EY.

Volgens de Twentse krant Tubantia was de accountant niet te spreken over de verwijten van Sanderink. Direct na de zitting van 5 februari legde EY alle werkzaamheden voor Centric neer totdat alle aantijgingen van tafel waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T15:39:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.