Main investeert in gemeentesoftware: Exxellence en SMQ

Dit artikel delen:

Strategisch investeerder Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in Exxellence en SMQ, twee softwarehuizen die vooral programmatuur maken voor gemeenten en waterschappen. Beide gaan verder onder de naam Exxellence Groep; standplaats blijft Hengelo.

Exxellence Groep (voorheen Kune Group) telt ruim honderd werknemers en bedient meer dan 120 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de omgevingsdienst regio Utrecht, de gemeente Tilburg en het land Curacao.

Exxellence is een aanbieder van softwareoplossingen, zoals een zaaksysteem, waarmee overheden en semi-publieke organisaties efficiënter kunnen werken. SMQ adviseert op het gebied van belastingen (WOZ), vastgoed (BAG), burgerzaken (BRP) en de omgevingswet (DSO) en biedt daarmee een complementaire service naast de softwareproducten van Exxellence. 

Met de expertise van Main Capital in de Europese software markt gaat Exxellence Groep zijn productportfolio verder ontwikkelen en uitbouwen met aanpalende puntoplossingen, alsook de toegevoegde waarde richting haar klanten optimaliseren.

Aanvullend zal de onderneming op zoek gaan naar strategische combinaties met andere ondernemers in de overheidsmarkt, ten einde het productaanbod en marktaandeel uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grote spelers in de markt.

Main Capital is al eens eerder actief geweest op de gemeentemarkt. De Nederlandse software-investeerder stapte in 2015 in bij Roxit, bouwde deze lokale overheidsautomatiuseerder uit met overnames en verkocht het bedrifj begin vorig jaar aan het Noorse softwareconcern Visma.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T14:50:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.