Werkgevers willen overheidssteun bij coronaproblemen

Dit artikel delen:

VNO-NCW en MKB-Nederland vragen om extra overheidssteun voor Nederlandse bedrijven die in de problemen komen door het nieuwe coronavirus. Alleen de mogelijkheid van werktijdverkorting is niet genoeg, vinden zij.

Beide ondernemersorganisaties voeren hierover momenteel al overleg met de overheid. Ze wijzen erop dat diverse ondernemers thans al met minder inkomsten kampen, terwijl hun uitgaven gewoon doorlopen. Gepleit wordt voor een speciale regeling waarbij het Rijk garanties verstrekt aan financiers. Met zo'n ingreep blijft de kredietverlening op gang, aldus de ondernemersorganisaties.

Ze stellen verder dat werkgevers in Noord-Brabant waar mogelijk gehoor moeten geven aan de oproep om personeel thuis te laten werken, om de verspreiding van het coronavirus aft te remmen. Daarbij is het volgens hen wel belangrijk dat zaken als de productie, distributie, voedselvoorziening en telecom niet in het gedrang komen. Ook leent niet al het werk zich voor thuiswerk.

Het kabinet voelde afgelopen maandag nog niets voor drastische maatregelen om de effecten van het coronavirus op de economie op te vangen. Overigens wordt ook ict-sector in meer of mindere mate getroffen. De koersval op de beurzen sleepte gisteren ook een aantal beursgenoteerde ict-bedrijven mee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-10T13:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.