Realtime-data 'beste vriend' politie

Dit artikel delen:

Behalve met een wapenstok worden agenten binnenkort ook met real-time data de straat opgestuurd. Cumulus Networks en Dell Technologies gaan de Nationale Politie helpen om verder uit te groeien tot een datagestuurde organisatie. Hiertoe is een samenwerking aangegaan. De politie verwacht hierdoor beter het dagelijkse werk te kunnen doen.

Peter de Beijer, bij de Nationale Politie actief als productlijn-manager Cloud & Big Data, zegt: 'Als mijn collega’s op straat realtime kunnen beschikken over de best mogelijke informatie, is iedereen blij met de keuzes die zij maken.'

De ontwikkelteams van de politie programmeren en bouwen applicaties op basis van microservices. Inmiddels is Cumulus Linux op 100 Dell netwerkswitches uitgerold. Een zogenoemde greenfield site biedt de politie kans om van de grond af een schaalbare architectuur in te richten.

De Nationale Politie gaat in de toekomst veel kunstmatige intelligentie en machine learning toepassen. Hierdoor koerst deze organisatie in de richting van containers en Kubernetes voor de orkestratie daarvan. Cloud native computing maakt het mogelijk de implementatie en het beheer van applicaties te automatiseren en te stroomlijnen. Het doel hierbij is telkens om de realtime data zo snel mogelijk bij politieagenten op straat te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T17:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.