Sneller extra krediet voor mkb'er bij coronaschade

Dit artikel delen:
Investering

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die zijn getroffen door de corona-problematiek, kunnen zich met onmiddellijke ingang aanmelden bij de overheid. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft de verruimde borgstelling mkb versneld opengesteld. Deze zogenoemde BMKB-regeling maakt deel uit van een eerder aangekondigd pakket aan kabinetsmaatregelen om de economische gevolgen van het coronacrisis op te vangen.

Het kabinet denkt dat met deze eerste stap al direct driehonderd miljoen euro aan extra financiering ter beschikking wordt gesteld aan het mkb. Daarnaast kunnen ondernemers werktijdverkorting aanvragen en uitstel van betaling/verlaging voorlopige aanslag van belastingen aanvragen bij de Belastingdienst. Zzp’ers kunnen een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen.

Staatssecretaris Keijzer: 'De BMKB kan benut worden door bedrijven voor overbruggingskrediet of verhoging van hun rekening-courantkrediet, oftewel het bedrag dat zij ‘rood mogen staan’. De verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus. Daarbij valt ook te denken aan elektronicabedrijven die bepaalde onderdelen niet kunnen krijgen door de verstoring van de productie in China. Door de lange, mondiaal georganiseerde toeleveringsketens kunnen zich ook vertragingen voordoen in de toelevering van halffabricaten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T11:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.