Digitaal consulaat helpt bedrijven in Silicon Valley

NLinBusiness en Holland in the Valley worden partners in coronastrijd

Dit artikel delen:
San Francisco

San Francisco.

Nederlandse mkb-bedrijven, startups en scale-ups in de Verenigde Staten online helpen om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken en tegelijkertijd te bouwen aan een innovatieve toekomst in Californië. Met dat doel zijn NLinBusiness en Holland in the Valley - een initiatief van het Nederlandse consulaat in San Francisco - een partnership aangegaan.

Met het Holland in the Valley-netwerk slaan het Consulaat-Generaal en NLinBusiness een brug tussen bedrijfsleven en talent in Nederland en Silicon Valley. Diensten aan het bedrijfsleven worden vanwege de coronacrisis volledig online aangeboden via het zogeheten eConsulate San Francisco. Zo zijn diensten als matchmaking, mentoring en virtuele handelsmissies allemaal digitaal toegankelijk gemaakt. De NL Business Hub formule van NLinBusiness richt zich in deze samenwerking met name op communitymanagement om de ontwikkeling van online-diensten voor ondernemers te versnellen.

Ondersteuning van talent

Doel van het partnership is tweeledig: Nederlandse startups sneller en duurzamer laten groeien in de ‘tech capital of the world’ en tevens ondernemend talent ontwikkelen. Corporate en academische partners als Silicon Valley Bank, Shell en Palo Alto Networks hebben zich net als de Nederlandse universiteiten via de Vereniging van Universiteiten (VSNU) eerder aangesloten bij Holland in the Valley. Startups krijgen mentoring van geslaagde Nederlanders in the Valley, studenten gaan op stage bij grote techbedrijven, en onder de noemer NL Growth Labs krijgen scale-ups een op maat gemaakt incubatorprogramma en profiteren van het curriculum van de bijbehorende Digital Founders Academy.

Virtuele missies in coronatijd

Tijdens de coronacrisis zal de aandacht van Holland in the Valley en NLinBusiness vooral uitgaan naar het ondersteunen van de bestaande businesscommunity, het virtueel uitbouwen van dit netwerk, en digitale oplossingen bieden voor het organiseren van evenementen en missies. Daarna biedt het partnership de mogelijkheid om het Nederlands mkb, startups en scale-ups actief te ondersteunen in hun behoeften in Silicon Valley. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar succesvolle sectoren in Californië zoals: agritech, tuinbouw, sport, water management, circulaire economie en smart mobility. De eerste virtuele missies naar Californië worden in juni verwacht.

Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, benadrukt dat 2,5 miljoen Nederlandse banen afhankelijk zijn van handel met het buitenland. Ze noemt de samenwerking van NLinBusiness, Holland in the Valley en het Consulaat in San Francisco een goed voorbeeld van hoe bedrijfsleven en overheid de handen ineen slaan in deze moeilijke tijd.

NLinBusiness en Holland in the Valley

NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. Ook wordt intensief samengewerkt met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, de brancheverenigingen FME, Evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Holland in the Valley
Het Holland in the Valley netwerk slaat een brug tussen Nederland en Silicon Valley. Het faciliteert de samenwerking tussen de Nederlandse overheid, toonaangevende Nederlandse bedrijven, studenten, en het innovatieve ecosysteem in Silicon Valley. Onder meer Silicon Valley Bank, Shell, Arcadis, Palo Alto Networks en de VSNU zijn partners. Holland in the Valley is een initiatief van het Nederlandse Consulaat in San Francisco dat momenteel digitaal werkt via het NL eConsulate San Francisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-01T10:39:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.