Main koopt Frontin en brengt onder bij Inergy

Dit artikel delen:
Schatkist

Main Capital heeft een nieuwe investering gedaan op de Nederlandse ict-overheidsmarkt. De investeerder heeft Frontin aangekocht, een leverancier van budgetteringsoftware voor gemeenten. Het bedrijf uit Dordrecht gaat verder onder de vlag van Inergy, een bedrijf uit Woerden met software voor performance management en data analytics. De productnamen Pauw, Buig en Info blijven bestaan in de markt.

Main Capital stapte medio 2017 in bij Inergy, een dienstverlener op het gebied van business intelligence (bi), data-analyses en dataherstel. Daar kwam in 2018 Lias Software dat software levert voor planning en control voor lokale overheden. Het nu aangekochte Frontin vormt met zijn productportfolio een aanvulling op met name de Lias-productsuite.

Volgens Mathijs van Houweninge, algemeen directeur van Inergy, is de strategie van zijn bedrijf, ondersteund door Main, er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen meer data gedreven te werken en over betere stuurinformatie te beschikken op belangrijke domeinen als bedrijfsvoering, sociaal domein en buitenruimte.

Pauw, Buig, Info

Frontin heeft drie producten. In 2001 werd het Product Algemene Uitkering op het Web, kortweg Pauw gelanceerd. Deze internettoepassing ondersteunt gemeenten bij het vaststellen van de bijdragen uit het Gemeentefonds.

Daarnaast ontvangen gemeenten ontvangen van het Rijk geld voor het bekostigen van uitkeringen en voor de inzet van loonkostensubsidie. Deze regeling heet Bundeling Uitkeringen Inkomensvoorzieningen Gemeenten (Buig). Frontin Buig is software waarmee gemeenten inzicht krijgen in de opbouw van hun Buig-budgetten en in hun financiële perspectieven voor de komende jaren.

Info, ten slotte, is een kennisplatform voor gemeenten op het vakgebied 'financiële verhouding tussen overheden'. Kennisexperts uit de markt becommentariëren die berichtgeving. Vervolgens wordt de informatie op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk gemaakt via een app, nieuwsbrief en website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-10T16:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.