EZK en LNV huren voor 140 miljoen aan ict’ers in

Dit artikel delen:
Inhuur

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LVN) hebben via een gezamenlijke aanbesteding acht ict-leveranciers geselecteerd voor de inhuur van tijdelijk ict-personeel. Het gaat om IT-Staffing, Between, Cimsolution, Itaq, Ordina, Cegeka Consulting, Sogeti en SynProfs. De raamovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar met een waarde van 140 miljoen euro.

De aanbesteding betreft de inhuur van ‘medewerkers met informatievoorziening (iv)-kennis en -kunde’. Dit omvat een breed pallet it-functies. In de afgelopen drie jaar, waarbij de klus werd gegund aan Atos, Link IT, IT-Staffing, Sogeti, Headfirst, BT Professional Services, Cimsolutions, Fast Flex en Itaq, zijn ruim 750 it’ers ingehuurd. De meest voorkomende functies waren informatieanalist, functioneel beheerder, projectleider, testmanager en applicatieontwikkelaar. Ander ingehuurde it’ers zijn werkzaam op het gebied van informatiearchitectuur, systeemontwikkeling, informatiemanagement.

De ict’ers worden in gezet bij de kerndepartementen van het ministerie van EZK, het ministerie van LNV en de daaronder resterende diensten. Dat zijn de Autoriteit Consument & Markt (ACM), Agentschap Telecom (AT), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Centraal Planbureau (CPB), Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Staatsbosbeheer. Dictu wordt niet meegenomen in de aanbesteding.

Ministeries EZK en LNV

In 2017 is het ministerie van Economische Zaken opgedeeld in het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). EZK staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland en zet zich in voor een optimaal ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Het ministerie van LNV zet zich in voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-15T11:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.