It-storing Belastingdienst zorgt voor Kamervragen

Dit artikel delen:

De Tweede Kamerfracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet voorkomt dat ondernemers de dupe worden van de storing in het ondernemersportaal waar de btw-aangifte moet worden gedaan.

Op 31 juli was dit systeem van de fiscus het grootste deel van de dag onbereikbaar waardoor veel ondernemers niet tijdig hun btw-gegevens konden opgeven over het tweede kwartaal van 2020. Het systeem viel uit toen een update mislukte. 

Eerder had de Belastingdienst al toegezegd dat ondernemers een week extra voor deze aangifte krijgen. Maar de Kamerleden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (CU) willen in Kamervragen toch nog de garantie dat de storing geen consequenties heeft. Ondernemers, die te laat aangifte doen, moeten ook uitstel krijgen van de betalingsverplichting tot 7 augustus. Ook mag geen sprake zijn van boetes indien de betalingen niet voor 7 augustus hebben plaatsgevonden, stellen de Kamerleden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T14:25:00.000Z Alfred Monterie