It-storing Belastingdienst zorgt voor Kamervragen

Dit artikel delen:

De Tweede Kamerfracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet voorkomt dat ondernemers de dupe worden van de storing in het ondernemersportaal waar de btw-aangifte moet worden gedaan.

Op 31 juli was dit systeem van de fiscus het grootste deel van de dag onbereikbaar waardoor veel ondernemers niet tijdig hun btw-gegevens konden opgeven over het tweede kwartaal van 2020. Het systeem viel uit toen een update mislukte. 

Eerder had de Belastingdienst al toegezegd dat ondernemers een week extra voor deze aangifte krijgen. Maar de Kamerleden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (CU) willen in Kamervragen toch nog de garantie dat de storing geen consequenties heeft. Ondernemers, die te laat aangifte doen, moeten ook uitstel krijgen van de betalingsverplichting tot 7 augustus. Ook mag geen sprake zijn van boetes indien de betalingen niet voor 7 augustus hebben plaatsgevonden, stellen de Kamerleden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T14:25:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.