Tennet koopt dankzij algoritme slimmer stroom in

Serviceprovider Florijn levert nieuw veilingplatform voor energie

Zonne-energie

De Amsterdamse serviceprovider Florijn levert een intelligent veilingplatform aan de nationale energienetwerkbeheerder Tennet uit Arnhem. Het platform is vanaf 1 september volledig operationeel en vanaf dan kunnen dagelijks meerdere energieleveranciers hun capaciteit ter veiling aanbieden.

Tennet is verantwoordelijk voor de Nederlandse balanshandhaving op het energienet. Om een continue levering van elektriciteit te garanderen, moeten vraag en aanbod 24/7 in balans zijn. Voor de netwerkbeheerder ontwikkelde Florijn een algoritme voor het veilingplatform waarmee elektriciteit snel wordt ingekocht tegen de scherpst mogelijke prijs.

Het platform biedt plaats aan meer dan honderden aanbieders in Nederland, waaronder leveranciers van wind- en zonne-energie. Binnen enkele seconden tot minuten rekent het algoritme uit welk pakket van aanbieders het beste overeenkomt met de vraag. Hierna wordt de beste deal gesloten. Het algoritme waarop het platform is gebouwd, zorgt volgens de partijen voor een tijd-en geldbesparing. Duurde zo’n veiling voorheen uren, nu enkele minuten.

Zo werkt het nieuwe veilingplatform

Nieuw veilingplatform Tennet

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T09:13:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.