Miljoenennota opgesteld via software uit Zeist

Dit artikel delen:

Het ministerie van Financiën kan haar rapporten, waaronder de Miljoenennota van 2020, vanuit één platform opstellen. Het doet hiervoor een beroep op de software van Tangelo, een bedrijf uit Zeist dat een samenwerkingsplatform biedt voor het maken van (financiële) verslagen. Alle twaalf de Nederlandse ministeries maken inmiddels gebruik van deze software.

Het ministerie van Financiën zocht in 2018 naar een it-oplossingen om het proces van het opstellen, afstemmen, redigeren en aanleveren van de rijksbegrotingsstukken verder te digitaliseren in een structured authoring-omgeving. Dit gebeurde voorheen namelijk via tekstverwerkingsprogramma’s, e-mailverkeer en fysieke papieren documenten. De klus, met een waarde van ruim een miljoen euro, is aan de Haagse uitgever Sdu gegund.

Er is gekozen voor het softwareplatform van Tangelo. Dat bedrijf biedt een webapplicatie om (financiële) verslagen te maken. Via het platform kunnen meerdere auteurs input aanleveren en gezamenlijk in een bronbestand werken. De cloudomgeving is in beheer van Sdu.

De uitrol duurde in totaal een jaar, waarbij de oplossing steeds bij drie ministeries tegelijk werd geïmplementeerd en geëvalueerd. Sinds maart dit jaar maken alle twaalf de ministeries en hun domeinen gebruik van de Tangelo-software. Dit jaar is de Miljoenennota volledig via Tangelo-software opgesteld. Vorig jaar werkte nog niet alle ministeries met de software. 

Tangelo is een onderdeel van de Vanad Group en claimt honderd (inter)nationale beursgenoteerde en (semi-)overheidsorganisaties te bedienen, alsmede vijf van de zeven Nederlandse banken en alle twaalf de ministeries. Het is actief in Nederland en Australië (Sydney). De oplossing wordt in Nederland door CloudVPS uit Rotterdam gehost, voor internationale klanten is dit AWS. 

 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-16T11:29:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.