Gemeenten traag met digitale transformatie

Dit artikel delen:

Gemeenten doen nog maar weinig aan digitale transformatie. De gemiddelde ict-kosten per inwoner stijgen in 2019 naar 86 euro, een toename van twee euro per inwoner vergeleken met het jaar daarvoor. Sinds 2011 zijn de uitgaven nauwelijks gestegen.

Dit blijkt uit de 'ICT Benchmark Gemeenten' van M&I/Partners.

Het ict-adviesbureau ziet de vlucht die de digitalisering in de economie heeft genomen, niet terug in de bestedingen van de gemeenten. Wel groeit bij sommige gemeenten het besef dat ict een strategisch bedrijfsmiddel is en een voorwaarde om beter te functioneren in plaats van een kostenpost. Maar veel geïnvesteerd wordt er niet.

M&I/Partners hoopt dat Covid-19 daar verandering in brengt. ‘We praten wel steeds vaker over digitale transformatie, maar handelen er nog niet of onvoldoende naar,’ voegt Pim Freriks, senior adviseur bij M&I/Partners toe.

Het bureau ziet lokale overheden steeds meer generieke ict overdragen aan marktpartijen. Het aandeel van ict als beheerde dienst neemt toe. Dit geldt zowel voor software-as-a-service (saas) als infrastructurele dienstverlening (iaas).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-01T09:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.