Logius maant gemeenten tot gang naar Diginetwerk

Dit artikel delen:

Logius, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en VNG-realisatie roepen de gemeenten op zich aan te sluiten op Diginetwerk.

Binnen de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) is Diginetwerk de standaard voor een besloten digitale infrastructuur. Daarbinnen vindt veilige en eenvoudige gegevensuitwisseling plaats. Nederlandse organisaties met een publieke taak kunnen er gebruik van maken. Logius spoort lokale overheden aan hier actief gebruik van te gaan maken. 

De GDI van de overheid regelt het veilig en betrouwbaar inloggen voor Nederlandse burgers en bedrijven bij de (semi-)overheid. Ook de beschikbaarheid van een aantal basisgegevens voor het gebruik in overheidsprocessen wordt ermee geregeld. Voorbeeld van een gemeente die Diginetwerk succesvol toepast, is Heerlen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T10:03:00.000Z Alfred Monterie