Microsoft sponsort Amerikaanse politiek

Dit artikel delen:

Microsoft, dat buiten schot is gebleven in de meeste anti-trustzaken die Washington tegen Big Tech-bedrijven voorbereidt, blijkt indirect veel geld in de Amerikaanse verkiezingscampagnes te steken. 's Werelds grootste softwarebedrijf is naar voren gekomen als een belangrijke ondersteuner van de Joe Biden-campagne.

Ook Donald Trump's campagne krijgt steun, zij het niet in zo'n grote omvang. Het geld wordt niet rechtstreeks door het bedrijf gestort, maar de bijdragen lopen via hooggeplaatste Microsoft-managers en hun echtgenotes. Zo wordt het verbod op bedrijfsdonaties ontweken.

Persbureau Reuters ontdekte dat Microsoft's president Brad Smith achter de schermen erg actief is om Biden te steunen. Hij organiseerde een fondsenwervingsfeestje voor de Democratische presidentskandidaat. Smith regelt ook grote donaties van andere zakenmensen. Microsoft's chief technology officer Kevin Scott en zijn vrouw Shannon Hunt-Scott schonken 50,000 dollar. Bestuurslid Reid Hoffman en zijn vrouw Michelle Yee hebben ook flinke donaties aan de campagne van Biden gedaan. Alleen al Hoffman’s echtgenote droeg meer dan een half miljoen dollar bij.  

Volgens Reuters staat Microsoft vierde op de rij van bedrijven die Biden zo veel steunt. Tijdens de voorverkiezingen steunde geen enkel techbedrijf de Democraten zo sterk als Microsoft. Volgens Max Moran, een onderzoeker bij het Center for Economic and Policy Research (CEPR), bespeelt Microsoft al veel langer de politiek dan andere grote techbedrijven. 'Ze weten precies hoe het spel aan beide kanten van het gangpad wordt gespeeld,' zegt hij. 

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt de donaties, maar benadrukt dat het geld van haar werknemers komt. Brad Smith wiens donaties vooral de Democraten ten goede kwamen, heeft ook verschillende bijdragen gegeven aan de Republikeinen. Onder de regering van Trump scoorde Microsoft een lucratief overheidscontract van tien miljard dollar voor de cloud. Amazon was daar furieus over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T16:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.