Main-onderdeel Inergy investeert in Gemstone

Dit artikel delen:

Het Woerdense Inergy, onderdeel van Main Capital, neemt Gemstone gedeeltelijk van Du ROI Accountants uit Heerlen over. Gemstone is een softwaretoepassing waarmee een gemeente haar financiële administratie kan doorlichten om vast te stellen of zij fiscaal ‘in control’ is. Het overnamebedrag en de verdeling van aandelen wordt niet gecommuniceerd.

Inergy, sinds 2017 onderdeel van investeerder Main, richt zich steeds meer op softwaretoepassingen voor de semi-overheidsmarkt en heeft als doel gemeenten te ondersteunen meer datagedreven te werken. Zo krijgen gemeentes toegang tot betere stuurinformatie en beter ‘grip’ op belangrijke domeinen zoals bedrijfsvoering, het sociale domein en met de acquisitie van Gemstone op het gebied van fiscaliteit.

Horizontale Toezicht

Mathijs van Houweninge, coe van Inergy: ‘Gemstone past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi)overheid. Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen meer datagedreven te werken en om op basis van meer inzicht ook meer grip te krijgen op prestaties en zo beter in control te zijn.’ Met de toevoeging van Gemstone en de producten Pauw en Buig, die eerder dit jaar aan het portfolio zijn toegevoegd, biedt Inergy volgens hem inmiddels een platform dat door vrijwel alle Nederlandse gemeenten wordt gebruikt.

De producten Pauw en Buig zijn overigens afkomstig van het deze zomer door Inergy overgenomen Frontin. Pauw staat voor Product Algemene Uitkering op het Web. Deze internettoepassing ondersteunt gemeenten bij het vaststellen van de bijdragen uit het Gemeentefonds.

Daarnaast ontvangen gemeenten ontvangen van het Rijk geld voor het bekostigen van uitkeringen en voor de inzet van loonkostensubsidie. Deze regeling heet Bundeling Uitkeringen Inkomensvoorzieningen Gemeenten (Buig). Buig is software waarmee gemeenten inzicht krijgen in de opbouw van hun Buig-budgetten en in hun financiële perspectieven voor de komende jaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-16T14:42:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.