Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties geopend

Dit artikel delen:

Voor het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie kan men voortaan terecht bij het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Zowel burgers als bedrijven en overheidsorganisaties worden daar geholpen bij het hersteld krijgen van onjuiste gegevens.

Dit geldt met name als er meer dan één overheidsorganisatie bij is betrokken of als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten. Ook helpt het MFO als blijkt dat de gegevens wel kloppen, maar bijvoorbeeld door onjuiste interpretatie voor onbedoelde gevolgen zorgen. Verder probeert het nieuwe meldpunt de gevolgen van het gebruik van foute gegevens zoals aanmaningen en boetes, te stoppen tot de oplossing is bereikt.

Het MFO werkt samen met de melder en alle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot gegevens weer kloppen. Het beheert de opgedane kennis en deelt deze met andere overheidsorganisaties. Ook ondersteunt het MFO overheidsorganisaties met advies en coördinerende werkzaamheden. Bijvoorbeeld wanneer het voor een organisatie niet of onvoldoende mogelijk blijkt de onjuiste gegevens te corrigeren.

Het MFO is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T11:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.