Pechtold gaat Autoriteit Persoonsgegevens adviseren

Dit artikel delen:
Hulp

Voormalig D66-fractievoorzitter en ex-minister Alexander Pechtold wordt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de voorzitter van de nieuwe raad van advies. Verder zijn benoemd Marleen Stikker, oprichter en directeur van Waag Future Lab, en Eric Tjong Tjin Tai, hoogleraar privaatrecht aan Tilburg University.

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de nieuwe raad van advies per 1 februari 2021 benoemd. Dit gebeurde op voordracht van de AP. Jeannine Peek, algemeen directeur van Dell Technologies Nederland, was ook lid van de vorige raad van advies. Ook Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, zat al in dit orgaan.

De raad van advies geeft de AP, gevraagd en ongevraagd, advies over de missie, visie, ambitie en strategie van de toezichthouder. De AP kampt met een toenemende werkachterstand.

De Consumentenbond kondigde eind november aan naar de rechter te stappen omdat de AP nog altijd geen besluit heeft genomen over een klacht van de bond tegen Google uit 2018. Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, vindt het stuitend dat haar organisatie van de AP 'zelfs op eenvoudige vragen over het proces geen antwoord krijgt'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is natuurlijk niet Pechtold die de AP gaat 'adviseren', dat doet de Raad van Avies.
Onduidelijk overigens welke kwalificaties Pechtold mee brengt om de RvA te versterken.
Arm AP.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij AP

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-02T14:08:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.