GGD-Ghor: Coronatest.nl veilig te gebruiken

Dit artikel delen:

Hoewel nog niet aan alle normeringseisen van DigiD is voldaan, is de website Coronatest.nl veilig te gebruiken. Dat stelt GGD-Ghor in een reactie op berichtgeving van de NOS waarin de beveiliging van de overheidswebsite voor testafspraken en uitslagen werd betwist.

De NOS meldde gisteren dat de beveiliging van Coronatest.nl, de overheidswebsite voor coronatestafspraken en -uitslagen tekort schiet. Daardoor zouden de gegevens van miljoenen mensen,  die zich bij de GGD laten testen op het coronavirus, onvoldoende beveiligd zijn.

Het inloggen op de website loopt via de overheidsauthenticatool DigiD. Aan het gebruik van deze inlogmodule DigiD stelt het Rijk hoge eisen. Volgens de NOS kon de website, die de GGD vorig jaar augustus lanceerde, aan acht eisen niet voldoen. Tot nu toe zou de GGD slechts twee problemen hebben weten op te lossen.

GGD-Ghor erkent dat de gewraakte website nog niet aan alle normeringseisen van DigiD voldoet. 'Er is voor een tweetal normen ongeveer drie weken vertraging opgelopen. Voor de overige vier normen lopen we op schema en verwachten we een tijdige oplevering. We hebben hier de toetsende instantie van op de hoogte gebracht. Deze achterstand heeft geen consequenties voor de toegankelijkheid van de website coronatest.nl', schrijft de koepelorganisatie in een reactie.

Veilig

Naar de mening van de GGD-Ghor is het systeem achter de site veilig te gebruiken en zijn er geen aanwijzingen dat er misbruik gemaakt is. 'De twee vertraagde normen hebben betrekking op het controleerbaar aantoonbaar maken van de veiligheid van het systeem. Volgens planning zullen we begin maart voldoen aan de twee openstaande punten', laat de branchevertegenwoordiger weten.

GGD-Ghor is de koepelorganisatie voor de GGD's (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) en de Ghor's (Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

12-2-2021 om 16u.20 ontving ik bericht om 0800-1533 te bellen voor afspraak Astra Zenica vaccin terwijl ik al Pfizer heb gehad, 1 x. 2e maal is al afgesproken. Dit zal een vals bericht zijn vr. gr. wj.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-10T11:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.