Axians biedt Utrecht network-as-a-service

Dit artikel delen:
Kantoor gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht legt een nieuwe digitale infrastructuur aan en besteedt dit de komende zeven jaar volledig uit aan Axians. Dankzij network-as-a-service (naas) verwacht de gemeente een aanzienlijke modernisering en verbetering van de dienstverlening te realiseren in kantoren en het datacenter.

De gemeente Utrecht heeft aan Axians gevraagd te voorzien in naas-dienstverlening, waarbij architectuur, beheer en het levenscyclusmanagement onderdeel uitmaken van de dienst. De gemeente kan zich daardoor primair richten op de kern van de business en processen, zodat medewerkers meer ruimte krijgen om te innoveren. De naas zorgt ervoor dat Utrecht flexibel kan op- en afschalen, snel nieuwe locaties kan activeren, eenvoudig kan aansluiten op de nieuwe software gedefinieerde wan-diensten en dat de beveiliging integraal onderdeel is van de infrastructuur.

Nieuwe digitale mogelijkheden

‘Door het netwerk te vervangen en als dienst af te nemen bij Axians, kiezen we ook in de toekomst voor een modern, stabiel en schaalbaar netwerk en kunnen we meer vanuit de cloud werken’, zegt Ed van Rijckevorsel, supply manager Connectiviteit & Datacenter bij Gemeente Utrecht. ‘Het nieuwe netwerk biedt ook een solide basis voor het inzetten van nieuwe digitale mogelijkheden waarmee we kunnen inspelen op de wensen en behoeften van Utrechters, ondernemers en onze eigen organisatie.’

Axians verzorgt als onderdeel van de dienstverlening ook de service-integratie (siam) voor de connectiviteitskavel waarbij onder andere de wan-providers door Axians operationeel worden aangestuurd. Binnen het contract is afgesproken dat de gemeente kan op- en afschalen zodat de dienstverlening meebeweegt met de opgaven van vandaag en morgen.

Cisco ACI

Axians en de gemeente baseren het nieuw te bouwen netwerk, voor zowel campus (kantoren) als het datacenter, op software defined networking (sdn)-technologie. Dit geldt voor zowel de security-infrastructuur als voor het intelligente zelf herstellende draadloze netwerk, die bestaan uit honderden toegangspunten aanpassend aan de ervaringen van gebruikers en telemetrie uit het netwerk zelf. De omgeving is volledig gericht op de performance van de applicaties door gebruik te maken van de Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) in het datacenter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Axians

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-11T10:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.