En dáár is de volgende kraal voor Exxellence: Pronexus

Dit artikel delen:

Lokale-overheidsautomatiseerder Exxellence Groep rijgt met steun van investeerder Main Capital de ene na de andere overname aaneen. Nu is Pronexus, leverancier van software voor gemeentelijke onderwijstaken, overgenomen. Het is de derde achtereenvolgende maand dat het softwaregroep uit Hengelo een acquisitie aankondigt.

Met de software van Pronexus kunnen gemeenten vier onderwijstaken efficiënter uitvoeren: leerplicht, voortijdig schoolverlaten, onderwijshuisvesting en leerlingenvervoer. Om het gemeentelijk beleid te ondersteunen rekent Pronexus ook demografische ontwikkelingen door en stelt het bevolkings- en leerlingenprognoses op.

Tot de klanten van Pronexus horen zo'n driehonderd grote en kleine gemeenten, samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen. Voorbeelden van klanten zijn gemeente Den Haag, Rotterdam en de Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland-Zuid.

Groep opbouwen

Met de overname van het in 2001 opgerichte bedrijf uit Eindhoven breidt Exxellence zijn portfolio voor de lokale overheidsmarkt opnieuw uit. Vorig maand nog kocht het bedrijf Tercera, gespecialiseerd in software voor de digitalisering van de ruimtelijke planning bij gemeenten en provincies. En afgelopen december lijfde de softwaregroep de WOZ-specialist 4Value in.

Investeerder Main, dat in maart 2020 instapte bij Exxellence, wil middels overnames een groep opbouwen die op de gemeentesoftwaremarkt de concurrentie aan kan met grotere automatiseerders als Centric, Pinkroccade en Roxit (nota bene een exit-investering van Main). Vorig jaar werden daarvoor ook al de partijen Zaaksysteem.nl en koppelingspecialist T&T ingelijfd. Inclusief Pronexus telt Exxellence nu 250 medewerkers en bedient het zo'n zevenhonderd klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.