Provincie Noord-Holland blijft Fujitsu trouw

Dit artikel delen:

De provincie Noord-Holland verlengt wederom het contract met Fujitsu als it-werkplekbeheerder. Het contract heeft een waarde van ongeveer acht miljoen euro en is aangegaan voor twee jaar. In vergelijking met de vorige contracten wil Noord-Holland via een agile aanpak nauwer samenwerken met Fujitsu om zo meer provinciale kennis en ervaring in te brengen als het gaat om de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van it-diensten.

De it-leverancier beheert sinds 2015 de it-werkplekken van alle ambtenaren, verdeeld over verschillende locaties in de provincie. Ook verzorgt Fujitsu de servicedesk en de aansturing van diensten van derde partijen.

De provincie wil in de komende periode meer regie voeren op het beheer en de inrichting van haar it-omgeving. Daarvoor is de afdeling Concern Informatievoorziening en Datatechnologie versterkt en wordt de samenwerking met Fujitsu op agile wijze ingevuld. Een belangrijk project, die deze samenwerking raakt,  is de overgang naar de publieke cloud van Amazon Web Services de komende jaren. Noord-Holland heeft nog een aanbesteding lopen voor het aantrekken van een it-partner die deze AWS-omgeving doorontwikkeld en beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.