Main versterkt Inergy met nieuwe overnames

Dit artikel delen:

Investeerder Main Capital heeft twee overnames gedaan om zijn bedrijf Inergy te versterken op gebied van software voor 'governance, risk en compliance management' (grc). Aangekocht is SafeHarbour, een bedrijf uit Alkmaar dat gemeenten en overheidsinstellingen ondersteunt met informatieveiligheid bij het verwerken en opslaan van kritische en privacygevoelige data en informatie. Daarnaast werd van e-learningspecialist SEP uit Nijmegen het ISMS-pakket, software voor informatiebeveiliging en privacy, overgenomen.

Overheidsorganisaties voorzien een groeipad naar steeds meer integraal risicomanagement. Niet alleen op informatiebeveiliging en privacy, maar ook breder naar onder andere interne controle en rechtmatigheid. Om die reden is het SEP ISMS overgedragen aan Inergy (LIAS).  

Met de Lias-software is Inergy uit Woerden een toonaangevende leverancier bij de Nederlandse gemeenten. Het Lias In Control-platform biedt een brede functionaliteit op het gebied van planning en control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Inergy helpt overheidsinstellingen bij het datagedreven werken.

Met de twee overnames, SafeHarbour en SEP ISMS, wordt het Lias-platform verder uitgebreid. Vorig jaar werden al Lias Horizontal Supervision, Lias Pauw, Lias Buig en Lias Info toegevoegd. De laatste drie producten werden vorig jaar juni verkregen na de aankoop van Frontin uit Dordrecht, een leverancier van budgetteringsoftware voor gemeenten. Volgens Main wordt Lias thans al door bijna alle Nederlandse gemeenten gebruikt. 

Main Capital stapte medio 2017 in Inergy, een softwaredienstverlener op het gebied van business intelligence (bi), data-analyses en dataherstel. Vorig jaar november werd ook nog Gemstone gekocht en bij Inergy ondergebracht. Dit is een softwaretoepassing waarmee een gemeente haar financiële administratie kan doorlichten om vast te stellen of zij fiscaal ‘in control’ is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-23T14:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.