Low-code software helpt zeehavens bij gevaar

Dit artikel delen:

Port of Amsterdam rolt samen met zeven Nederlandse zeehavens een alarmeringssysteem uit dat alle havenautoriteiten waarschuwt bij dreigend gevaar. Dertien beveiligingsrisico’s, waaronder kaping, terroristische dreigingen, wapensmokkel, mensenhandel, cyberhacking en vrachtverontreiniging vallen hieronder. Het systeem is gemaakt met low-code software van het Rotterdamse Mendix, onderdeel van Siemens.

Het gaat om een uitbreiding van het digitale beveiligingsplatform Mobi (Methodiek voor een Objectieve Beveiligingsinventarisatie). Bij incidenten of dreigingen krijgen achthonderd security-medewerkers in het hele land een alert. Mobi helpt te voldoen aan de internationale veiligheidsvereisten en certificering op maritiem gebied.

Low-code is een visuele benadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties kunnen maken. Dit gebeurt met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface. De eerste versie van Mobi werd na slechts acht weken ontwikkeltijd gelanceerd.

Mendix werd begin 2019 voor zeshonderd miljoen euro overgenomen door het Duitse Siemens. De Rotterdamse ict-leverancier bestond toen veertien jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-09T15:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.