Betaalapp-aanbieder OK IT haalt bakzeil bij ACM

Dit artikel delen:
Weigeren

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) weigert in te gaan op het verzoek van OK IT om op te treden tegen ING, de Rabobank, de Volksbank en ABN Amro. In de ogen van OK IT zouden deze banken de Mededingingswet overtreden door haar de toegang te weigeren tot hun betalingssystemen en betaalrekeningen. Daarnaast zouden de banken niet dezelfde toegang verlenen die de Payconiq-app van de banken heeft.

Maar volgens de ACM heeft OK IT geen poot om op te staan omdat deze beoogde aanbieder van slimme mobiele betaaloplossingen de benodigde PSD2-vergunning mist om toegang te krijgen tot de gevraagde financiële klantgegevens van de banken. De ACM acht het dan ook niet nodig om over deze zaak een oordeel te geven.  

PSD2 stelt ook voorwaarden aan de zogeheten Sterke Cliënt Authenticatie. Aangezien OK IT geen vergunning heeft en de banken de authenticatie-voorwaarden naleven, acht de ACM deze zaak als afgedaan.

De Europese richtlijn Payment Services Directive 2 geeft regels voor een veilig betalingsverkeer. Ook beoogt PSD2 de concurrentie tussen innovatieve betaaloplossingen te bevorderen.

OK IT wil rechtstreekse toegang verkrijgen tot de betaalrekeningen van zijn gebruikers voor het verlenen van betalingsinitiatiediensten via de OK app, die ten minste gelijk is aan de toegang die de Payconiq app van enkele banken heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

OK IT ving bot, denk ik. Althans nergens blijkt uit dat ze bakzeil haalden.

Of ze nu bakzeil halen of bot vangen, in beide gevallen blijkt dat ze hun zaakjes niet op orde hebben.

Ben ik niet met je eens. Je kunt ook bot vangen terwijl je je zaakjes wel op orde hebt. :-).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-13T16:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.