Sanderink ijlings op zoek naar accountant

Dit artikel delen:
Daling

Het is it-ondernemer Gerard Sanderink tot nog toe niet gelukt een accountant te vinden die de jaarcijfers van Oranjewoud wil goedkeuren. De ondernemingsleiding van het beursgenoteerde bedrijf maakt bekend dat het jaarverslag 2020 voorlopig niet kan worden gepubliceerd.

De uiterste datum van 1 mei is inmiddels overgeschreden, de dag waarop de accountant volgens de beursregels voor de cijfers moet tekenen.  Daarmee herhaalt zich een patroon uit de afgelopen jaren. Slechts twee keer in de laatste zeven jaar wist Sanderink, die ruim 99 procent van Oranjewoud bezit, tijdig het jaarverslag uit te brengen.  

De Twentse ondernemer wil Oranjewoud van de beurs halen. Maar enkele aandeelhouders moeten nog worden uitgekocht. Zolang Oranjewoud aan de beurs staat genoteerd, is een audit van het jaarverslag nodig. Volgens Tubantia kunnen alleen de zes grote accountskantoren dit doen. Met drie daarvan heeft Sanderink bonje.  

De ondernemingsleiding van Oranjewoud zegt met één kantoor serieus in gesprek te zijn. Verder meldt de Raad van Bestuur een verlies van zes miljoen euro over 2020. De voorlopige opbrengsten van contracten bedragen 2,3 miljard euro. Strukton zit in de rode cijfers. Maar de Antea Groep is winstgevend. Rond de zomer worden de jaarcijfers 2020 van Centric, Sanderinks andere grote bedrijf, verwacht.  

Overigens beleeft Sanderink juridisch een stilteperiode. Met zijn ex-vriendin Brigitte van Egten zit de Centric-eigenaar in een mediation-traject. Na een veroordeling van het gerechtshof in Arnhem onthoudt hij zich ook van beschuldigingen van financiële malversaties aan het adres van zijn ex-partner. Hij heeft ook rectificaties geplaatst op de sites van Centric en Strukton.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-07T10:02:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.